TwitterFacebookPinterestGoogle+

Kurani

Të kuptosh xhihadin

Hamza Yusuf Fragment i marre nga libri " The Creed of Imam al Tahawi", Translated, Introduced and Annoted by Hamza Yusuf,  botime…

16 Oct 2014 Kurani rezi No comments

Muhamedi

Sufizmi

Imam Neveviu Fragment i shkëptur nga libri i Imam Neveviut, "El-Mekasid: Ma jexhibu ma'rifetuhu min el-din"(Objektivat: Çfarë është e domosdoshme të…

21 Aug 2016 Muhamedi rezi No comments

Krishterimi

Kisha katolike dhe besimet e tjera: trialog i feve abrahamike

Kardianal Sergio Pignedoli, Vatikan Fragment i shkëputur nga libri "Trialog i feve abrahamike", edituar nga Ismail Faruki, botuar nga "Qendra Erasmus",…

06 Apr 2015 Krishterimi rezi No comments

Islami

Arsyeja si balancë

Tim Winter (Abdul Hakim Muradi) Të vetëkuptuarit e Islamit si udhë e mesme është njëkohësisht i mirënjohur dhe dallues. Në…

28 Jul 2016 Islami rezi No comments

Konspekte Librash

TRANSCENDENCA HYJNORE DHE SHPREHJA E SAJ

  Ismail Faruki     Përktheu Edvin Cami   Titulli i origjinalit: Faruqi – Divine Transcendence and Its Expression   Ky artikull është botuar në: Henry O. Thompson (bot.),…

21 Aug 2016 Konspekte Librash rezi No comments