Shkenca sociale

Paradoksi i vlerave perëndimore

Peter Harrison Nuk është sekret që ish-kryeministri australian Tony Abbott është një adhurues i vlerave perëndimore. Në më shumë se një rast ai është ankuar për atë që ai e quan “heshtja e madhe australiane” – shpërfillja e “kanonit perëndimor,

Read More →

Shkenca sociale

Islamofobia në ligjërimin publik shqiptar

Rezart Beka Burimi: Rezart Beka, ”Islamophobia in the Contemporary Albanian Public Discourse”, in Islamophobia in Muslim Majority Societies, ed. Enes Bayrakli dhe Farid Hafez (Routledge, 2019), 45-58 Në Shqipëri, periudha pas komunizmit është karakterizuar nga

Read More →

Shkenca sociale

Lëvizja anti-islame ka një kërkesë të re “fshirjen e verseteve nga Kurani”

Mehdi Hasan   https://theintercept.com/2018/05/16/anti-muslim-movement-has-new-rallying-cry-lets-delete-verses-of-the-quran/ Ju mendoni që jeta është e keqe për myslimanët në Amerikën e qeverisur nga Trump? Pa mendoni pak për myslimanët e Francës. Gjatë viteve të

Read More →

Konspekte

Myslimanët po vërsulen! Islamofobia, ekstremizmi dhe lufta kundër terrorit

Arun Kundnani. The Muslims Are Coming! Islamophobia, Extremism, and the Domestic War on Terror. London and New York: Verso, 2014. 322 pages. Hardcover Konspekt i kryer nga: Muhammad Yassen Gada. Bota e pas datës 11 shtator 2011 ishte dëshmitare e një ndryshimi rrënjësor të

Read More →
Close