Jezusi

Kuptimi i magjistarëve; domethënia e yllit

Atë Raymond Brown Fragment i shkëputur nga libri i Atë Raymond Brown me titull: “An Adult Christ at Christmas”, The Liturgical Press, Collegeville, Minnesota, 1978 Ungjillori rrëfen historinë e magjistarëve dhe ndodhinë e yllit lajmërues pasi ka dhënë të

Read More →

Jezusi

A vdiq në kryq Jezusi

M. Cara Një varg i veçantë, disi i çuditshëm1, në letrën dërguar Hebrenjve (5:7), ngre pyetjen e mësipërme. Më poshtë po jap dy versione përkthimesh të këtij vargu, i pari është përkthim fjalë për fjalë, ndërsa i dyti i parafrazuar,duke synuar kështu

Read More →

Jezusi

John A.T. Robinson dhe doktrina e mishërimit

Anthony F. Buzzard & Charles F. Hunting Fragment i shkëputur nga libri ‘The doctrine of Trinity’, me autor Anthony F. Buzzard dhe Charles F. Hunting, International Scholars Publication,Oxford 1998. Çështja e vjetër e paraekzistencës, veçanërisht pyetja

Read More →

Jezusi

Çfarë kuptojmë nga njohja që Jezusi shfaqte në çështjet e jetës së përditshme

Atë Raymond Brown Fragment i shkëputur nga libri i Atë Raymon Brown me titull: “An Introduction to New Testament Christology”, Paulist Pres, New York 1994 Gjenden tekste të ndryshme tek ungjijtë që duket se tregojnë se Jezusi ka zotëruar në njohje të

Read More →
Close