Dialogu ndërfetar

DINJITETI NJERËZOR DHE RESPEKTI RECIPROK

  Tim Winter FJALA E MBAJTUR NË FORUMIN KATOLIK – MYSLIMAN, ROMË, 5 NËNTOR 2008 Fragment i shkeptur nga libri: Një fjalë e njëjtë : kumt dhe përqasje : një burim për Famullitë dhe Xhamitë, (Botime Erasmus, Tirane: 2011). dhembshuria e Zotit. Takimi ynë në

Read More →

Krishterimi

Diskutim mbi dialogun:Ku duhet të jenë më të prera pikëtakimet krishtero-muslimane

Felix Körner SJ     Burimi: Stimmen der Zeit, 8/2008, fq. 535-546 Dialogu është një fjalë që mund të na shkaktojë lehtë zemërim. A nuk ndodh vallë kështu me njerëzit të cilëve u mungon kurajoja në bindjet e tyre, të cilët s’kanë energji të përpunojnë

Read More →
Close