Islami

Kritikë ndaj deizmit – Pjesa e II

Bassam Zawadi   Pjesa e II   A ka ndonjë arsye me vlerë që na bënë të mendojmë se deizmi është i mire? Pasi qe ti sjellë tre arsye qe hedhin poshtë deizmin, me pas do te trajtoj dy argumente e mëposhtme ne te cilën mbështeten deistet: 1) pamundësinë e

Read More →

Dialogu ndërfetar

Shkenca dhe feja: Rënia e pretenduar e fesë përballë shkencës

Fragment i shkëputur nga artikull i Del Ratzsch, The Nature of Science, in Science and Religion in Dialogue, ed. Edited by Melville Y. Stewart (London: Wiley-Blackwell, 2010), f. 69-85. DEL RATZSCH Ka një intuitë gjerësisht të përhapur se marshimi i vazhdueshëm

Read More →
Close