Bibla

Falsifikime në emër të Palit të bëra në Bibël

Bart D. Ehrman Fragment i shkëputur nga lib i Bart D. Ehrman-it me titull: “Forged” (Harper One, 2011), f. 79-115. Kur në vitin 1971 u bëra i krishterë dhe anëtar i Kishës “Instituti jeta e re” (borne again) isha i etur të lexoja dhe mësoja gjithçka që mundesha

Read More →

Bibla

Shqyrtim profecisë kundër Tirit

Xhodi Hysa Në këtë ese do të mundohem të studioj dhe të bëj disa kërkime mbi një ndër profecitë më të përfolura biblike. Jam munduar të sjell këtu për juve mendime, të cilat deri më sot nuk i kemi dëgjuar shumë dhe  madje nuk kemi patur mundësinë për

Read More →

Bibla

Problemet e librit të Jobit

Rezart Beka Problemi i parë që lind gjatë hulumtimit të këtij libri ka të bëjë me autorësinë dhe kohën e daljes në dritë të këtij botimi. Gjatë studimeve të hollësishme të studiuesve të krishterë në përpjekje për të identifikuar autorin e kësaj vepre,

Read More →

Bibla

Historia e një debati – pjesa e I

Hafiz Ali Korça Një bisedë në vaporr me disa zotërinj të ndryshëm në Fet PJESA E I- Hafiz Ali Korça Me një të krishter një ditë, fjal u çil mbi historitë. Shkoj biseda gjër e gjatë, s’mbet as e njom, as e thatë. Në fund tha myslimanizma, lindi nga

Read More →
Close