Muhamedi

Muhamedi i romantizmit evropian

     John Tolan     Bonaparti: Profeti si ligjdhënës, burrështetas, hero   Në Nil e gjej atë sërish. Egjipti feks me zjarrin e agimit të tij. Në Lindje u ngrit ylli i tij perandorak. Pushtues, entuziast, vezullon plot prestigj. Një gjeni që la pa

Read More →

Dialogu ndërfetar

Gëte dhe Profeti Muhamed

Burimi: John Tolan, Faces of Muhammad: Western Perception of the Prophet of Islam From the Middle Ages to Today (Princeton & Oxford: Princeton University Press, 2019), 195-202 Kjo ese është pjesë e një analize më të gjerë në të cilën John Tolan shpjegon vendin që

Read More →
Close