Islami

Dritëhijet e sekularizmit dhe mendimi modern mysliman

  Ovamir Anjum   Burimi: Ovamir Anjum, “From the Sacred Canopy to the Haunted Vault: Understanding Secularism from within Islam”, American Journal of Islamic Social Sciences, vol. 34, no. 2 (Spring 2017): viii-xix.   Përse duhet që studiuesit të

Read More →

Shkenca sociale

A sjell shkenca sekularizëm?

JOHN HEDLEY BROOKE Fragment i shkëputur nga John Hedley Brooke,  “Science and secularization”. In P. Harrison (Ed.), The Cambridge Companion to Science and Religion (Cambridge: Cambridge University Press, 2010), pp. 103-12.       Në gusht të vitit 2008, në

Read More →
Close