Muhamedi

Muhamedi i romantizmit evropian

     John Tolan     Bonaparti: Profeti si ligjdhënës, burrështetas, hero   Në Nil e gjej atë sërish. Egjipti feks me zjarrin e agimit të tij. Në Lindje u ngrit ylli i tij perandorak. Pushtues, entuziast, vezullon plot prestigj. Një gjeni që la pa

Read More →

Dialogu ndërfetar

Napoleon Bonaparti dhe profeti Muhamed

    Burimi: John Tolan, Faces of Muhammad: Western Perception of the Prophet of Islam From the Middle Ages to Today (Princeton & Oxford: Princeton University Press, 2019), 185-195 Kjo ese është pjesë e një analize më të gjerë në të cilën John Tolan

Read More →
Close