Botime Erasmus

Libër: Artet e Qytetërimit Islam

Ismāʿīl Rāxhī el–Fārūkī Instituti Ndërkombëtar i Mendimit Islam“IIIT” Londër – Washington  Titulli i origjinalit: The Arts of Islamic Civilization Titulli: Artet e Qytetërimit Islam Autori: Ismaʿīl Rāxhī el–Fārūkī Përktheu nga origjinali

Read More →

Botime Erasmus

Libër: Të keqkuptosh xhihadin: Nga spiritualiteti i xhihadit tek ideologjia e xhihadizmit

Botime Erasmus: copyright 2017   Tabela e lëndës  Hyrje Të kuptosh xhihadin – Hamza Yusuf Nga spiritualiteti i xhihadit tek ideologjia e xhihadizmit – Reza Shah-Kazemi Xhihadi nuk është luftëe pandërprerë – Zaid Shakir Natyra e xhihadit në Islam

Read More →

Botime Erasmus

Libër: Përtej Jeruzalemit

Autori:Peter Stockton Shqipëroi: Nermin Bergzade Redaktoi: Rezart Beka Përkujdesja Grafike:  Julian Korça @Peter Stockton 2008 Të gjitha të drejtat të rezervuara www.transcendingjerusalem.com Të gjitha të drejtat janë të rezervuara.  Asnjë pjesë e këtij libri nuk

Read More →

Botime Erasmus

Lindja e Jezusit sipas ungjijve: Një analizë historike

Atë Raymond E. Brown1 Fragment i shkëputur nga libri i Atë Raymond Brown me titull: “An Adult Christ at Christmas”, (The Liturgical Press, Collegeville, Minnesota, 1978) Ungjilli i Mateut dhe Lukës fillon me historinë e konceptimit të Jezusit dhe lindjen e tij

Read More →

Botime Erasmus

Libër: Transcendenca hyjnore dhe shprehja e saj

Ismail Faruki     Përktheu Edvin Cami Titulli i origjinalit: Faruqi – Divine Transcendence and Its Expression   Ky artikull është botuar në: Henry O. Thompson (bot.), “The Global Congress of the World’s Religions (Proceedings of 1980-82 Conference), (Uashington, DK:

Read More →
Close