Islami

Kuptimet e brendshme të pesë shtyllave të Islamit

Shah Vali Allah el-Dehlevi     Kuptimet e brendshme të abdesit dhe larjes së plotë të trupit gusl   Ti duhet ta dish se një njeri mund të rrëmbehet nga turbullirat e natyrës dhe të çohet në dritat e Arealit të Shenjtë, aq sa këto drita e dominojnë atë

Read More →

Islami

Pesë shtyllat e Islamit si themele të Sheriatit dhe përsosmërisë shpirtërore

Wael B. Hallaq Fragment i shkëputur nga libri i Wael B. Hallaq, “The Impossible State” (New York: Columbia University Press, 2013),  fq. 115-129. Për më shumë se sa një shekull, studimet moderne e kanë parë arealin ligjor të Sheriatit se përbëhet nga dy pjesë

Read More →
Close