Për donacione në qendrën ERASMUS

Kontaktoni në adresën tonë e-mail:

erasmusi.al@gmail.com

Së shpejti do njoftoheni për aktivitetet tona.

Ju faleminderit!

Rrjetet sociale

20 orë më parë

Erasmus
Një vepër monumentale historie që zbulon rolin e rëndësishëm të dinastisë osmane në shfaqjen e Evropës së hershme moderne. Osmanët janë parë prej kohësh si despotë që pushtuan përmes fuqisë së madhe ushtarake dhe dinastia e të cilëve ishte periferike ndaj atyre Evropiane. Libri “The Last Muslim Conquest” transformon të kuptuarit tonë për Perandorinë Osmane, duke treguar se si krijimi i shtetit osman ishte shumë më pragmatik dhe më i sofistikuar se sa njihej më parë dhe se si dinastia osmane ishte një lojtar vendimtar në luftën për pushtet në Evropën e hershme moderne. Në këtë libër panoramik dhe të shumanshëm, Gábor Ágoston rrëfen zhvillimet e madha në historisë osmane, nga ngjitja mahnitëse e dinastisë në pushtet, në kthesën e shekullit të katërmbëdhjetë, deri në Rrethimin e Vjenës në 1683, i cili i dha fund inkursioneve osmane në Evropën qendrore. Ai diskuton sesi luftërat pushtuese osmane shkaktuan rivalitetin perandorak me Habsburgët dhe sjell në jetë gjallërisht intrigat e sulltanëve, mbretërve, papëve dhe spiunëve. Ostgoston shqyrton metodat më delikate të pushtimit osman, të tilla si martesat dinastike dhe përfshirjen e popujve të pushtuar në administratën osmane, dhe argumenton se ndërsa Perandoria Osmane u formua nga ndikimet turke, iraniane dhe islame, ajo ishte gjithashtu një pjesë integrale e Evropës dhe ishte, në shumë mënyra, një perandori evropiane.I pasur me detaje narrative, libri “The Last Muslim Conquest” hedh vështrimin tek aftësitë ushtarake osmane, menaxhimin e kufirit, ligjin, diplomacinë dhe inteligjencën, duke ofruar perspektiva të reja mbi zhvendosjen graduale të pushtetit midis osmanëve dhe rivalëve të tyre evropianë dhe duke riformuluar narrativën klishe të rënies osmane ... Më tepërMë pak
Ndiqni në Facebook
Modifikuar: 10/01/2021

Komentet janë të mbyllura.

Close