Islami

Xhihadi në botën moderne

  Abdul Hakim Sherman Jackson Ky artikull është shkëputur nga revista “Season”, Spring-Summer 2003, f. 31-48 Dr. Abdul Hakim Sherman Jackson është professor i asociuar i studimeve islame, Departamenti i studimeve të Lindjes së Mesme në Universitetin e Miçiganit.  

Read More →

Islami

Persiatje shpirterore nga Ibn Kajim el-Xheuzijeh

    Ibn Kajim el-Xheuzijeh Ky artikull perbehet nga nje sere tekstesh shpirterore te perkthyera nga vepra e mirenjohur e Ibn Kajim el-Xheuzijes, “Medarixh el-Salikin”. Tabela e permbajtjes Fena-ja, dashuria dhe të kapurit pas fesë së Zotit Pese shkaterrueset e

Read More →
Close