TwitterFacebookPinterestGoogle+

Tag Archives: Crisis

Jeta ime

Bart Ehrman                                                                                                 Marrë nga libri i Bart Ehrman-it; ‘Misquoting Jesus’: The Story Behind who Change the Bible and Why; Harper Collins Publishers; New York 2005 Kam lindur dhe jam rritur në një vend e kohë shumë konservatore, në qendrën e kombit, në fillim të mesit të viteve 50. Në edukimin tim nuk pati asgjë…

Read more

A është ‘ortodoksia’ një koncept kuptimplotë për periudhën e Dhjatës së Re?

James Dunn Fragment i shkëputur nga libri i Jemes Dunn, “Unity and Diversity in the New Testament, third edition, scm press, 2006, f. 1-6 Marrëdhënia ndërmjet herezisë dhe ortodoksisë ka qenë gjithnjë e rëndësishme në historinë e krishterimit. Ortodoksia është menduar gjithnjë si në pajtim me “besimin apostolik”. Deri në shekullin e njëzet prirja ka…

Read more