TwitterFacebookPinterestGoogle+

Monthly Archives: November 2015

Xhihadi në botën moderne

  Abdul Hakim Sherman Jackson Ky artikull është shkëputur nga revista “Season”, Spring-Summer 2003, f. 31-48 [Dr. Abdul Hakim Sherman Jackson është professor i asociuar i studimeve islame, Departamenti i studimeve të Lindjes së Mesme në Universitetin e Miçiganit].   Hyrje  “Islami është një fe e paqes”. Kjo është padyshim mantra që na ka përmbytur…

Read more

Persiatje shpirterore nga Ibn Kajim el-Xheuzijeh

    Ibn Kajim el-Xheuzijeh Ky artikull perbehet nga nje sere tekstesh shpirterore te perkthyera nga vepra e mirenjohur e Ibn Kajim el-Xheuzijes, “Medarixh el-Salikin”. Tabela e permbajtjes Fena-ja, dashuria dhe të kapurit pas fesë së Zotit Pese shkaterrueset e shpirtit Qendrimi kundrejt vetes dhe mekatarit Mbi dashurine, drojen dhe shpresen Thelbi i adhurimit  Pushtetarët…

Read more