TwitterFacebookPinterestGoogle+

Monthly Archives: July 2015

Kryqëzimi – një çështje identiteti

 Dr. Jerald F. Dirks Fragment i shkëputur nga libri The Cross & the Crescent – An Interfaith Dialogue between Christianity and Islam, kapitulli i 5, fq. 77-112, me autor Dr. Jerald F. Dirks, Amana Publications, Beltsville MD, USA, 2001   Fjalët e tyre (me mburje): “Ne e vramë Mesihun – Isain, të birin e Merjemes,…

Read more

A janë hoxhallarët të pakritikueshëm?

Përgatiti: Rezart Beka Shpesh tek myslimanët shohim një qëndrim sipas së cilit çdokush i cili guxon të kritikojë, këshillojë, hoxhallarët në publik konsiderohet si fitnexhi, i infiltruar nga ndonjë grup i caktuar etj. Kryesisht ndaj këtyre njerëzve derdhet gjithë armiqësia dhe përçmimi i myslimanëve. Ata etiketohen si njerëz të prishur si dhe shepsh këshillohen të…

Read more

Marmaduk Piktholl: një skicë biografike

Tim Winter Marmaduk Piktholl (Marmaduke Pickthall, 1875-1936), i njohur si një prej romancierëve më popullorë të brezit të vet, ishte edhe një ndër letrarët më të pazakonshëm dhe origjinalë. Duke shpërfillur urtësinë konvencionale, ai përdorte prozën e tij në dukje konservatore për të paraqitur pikëpamje të tilla mbi politikën, çështjet gjinore dhe fenë, që nuk…

Read more